• Посилання скопійовано

Чому проводили обшук у ДФС у Чернівецькій області?

Іноді обшукують і податківців. У середу, 21 листопада, Генпрокуратурою спільно з СБУ була проведена низка обшуків в ДФС в Чернівецькій області та Чернівецькій митниці

Чому проводили обшук у ДФС у Чернівецькій області?

Як розповідає прес-служба Генпрокуратури України, вказані заходи зумовлені необхідністю перевірки інформації щодо причетності посадових осіб зазначених органів до незаконних схем ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах під час експорту «горіхів волоських».

Варто зазначити, що Генеральною прокуратурою України спільно з ГУБКОЗ СБ України цього року на території Вінницької області знешкоджено злочинну організацію, учасники якої використовуючи аналогічні схеми з експорту горіхів завдали збитків державі на суму понад 300 млн грн.

Наразі триває досудове розслідування, начальнику ДФС у Вінницькій області, його першому заступнику, а також підконтрольним керівникам суб’єктів господарювання повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255ч. 2 ст. 364ч. 3, 5 ст. 27 ч. 3 ст. 212 ККУ.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: Генеральна прокуратура України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»