• Посилання скопійовано

За якими критеріями відбиратимуть для перевірок суб'єктів, які мають справу з небезпечними речовинами?

Уряд затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності з виробництва особливо небезпечних хімічних речовин та з поводження з небезпечними відходами

За якими критеріями відбиратимуть для перевірок суб'єктів, які мають справу з небезпечними речовинами?

28 листопада 2018 року Уряд затвердив:

  1. Критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності з виробництва особливо небезпечних хімічних речовин, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України, та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) Міністерством екології та природних ресурсів (постанова КМУ від 28.11.2018 р. №1007).

2. Критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності з поводження з небезпечними відходами та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) Міністерством екології та природних ресурсів (постанова КМУ від 28.11.2018 р. №1006).

Прийняття постанов встановлює ризик-орієтований підхід до визначення зазначених критеріїв, який передбачає недопущення зупинки роботи суб’єктів господарювання у ході або за результатами перевірок, якщо їхня діяльність не загрожує життю чи здоров’ю людей.

Розроблені показники критеріїв допомагають оцінити ступінь небезпеки діяльності, що провадить суб’єкт господарювання. Залежно від ступеня небезпеки діяльності суб’єкта господарювання визначається періодичність здійснення заходів державного нагляду (контролю), що дозволяє державі контролювати виникнення небезпечних подій та знизити негативні наслідки, що можуть бути спричинені цими подіями.

Так, віднесення суб’єктів господарювання до високого, середнього або незначного ступеня ризику здійснюватиметься з урахуванням суми балів, нарахованих за всіма критеріями, за такою шкалою:

  • від 41 до 100 балів — до високого ступеня ризику;
  • від 21 до 40 балів — до середнього ступеня ризику;
  • від 0 до 20 балів — до незначного ступеня ризику.

Відповідно планові заходи державного нагляду (контролю) здійснюватимуть з такою періодичністю:

  • високого ступеня ризику — не частіше одного разу на два роки;
  • середнього ступеня ризику — не частіше одного разу на три роки;
  • незначного ступеня ризику — не частіше одного разу на п’ять років.

Постанови чинні з 7 грудня 2018 року.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»