• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики оновило форму направлення на працевлаштування

Мінсоцполітики оновило декілька форм, що пов’язані з обліком осіб, які шукають роботу (зокрема, форму направлення на працевлаштування)

Мінсоцполітики оновило форму направлення на працевлаштування

Як ми повідомляли раніше, 19 вересня 2018 року КМУ прийняв постанову №792 «Про затвердження Порядку реєстрації, перереєстрації та ведення обліку осіб, які шукають роботу». Постановою змінюються підходи до роботи Державної служби зайнятості, зокрема:

1. Впроваджується інститут кар’єрного радника, який дозволить забезпечити індивідуальний підхід до кожного клієнта служби зайнятості, якісне надання послуг з планування кар’єри з урахуванням потреб роботодавців та можливостей шукачів роботи.

2. Запроваджується у роботі служби зайнятості профілювання безробітних та шукачів роботи для оцінки можливості їх працевлаштування з урахуванням навичок, кваліфікацій та надання адресних послуг для повернення таких осіб на ринок праці.

3. Вводяться індивідуальні плани надання послуг та працевлаштування. Такий план буде спільною програмою дій кар’єрного радника та зареєстрованого безробітного, що міститиме спільні зобов’язання обох сторін щодо пошуку роботи та забезпечуватиме індивідуальний супровід і організацію надання послуг.

Впровадження в діяльність Держслужби зайнятості інституту кар’єрного радника було заплановано з 1 січня 2019 року. І ось маємо «перші ластівки» від Мінсоцполітики для цього – воно оновило декілька форм, що пов’язані з обліком осіб, які шукають роботу (зокрема, форму направлення на працевлаштування).

Згідно з п. 12 Порядку №792 у разі наявності пропозиції щодо роботи кар’єрний радник повідомляє про це особі, яка шукає роботу, та за її згодою видає направлення на працевлаштування. Під час формування направлення на працевлаштування кар’єрний радник зобов’язаний перевірити актуальність пропозиції щодо роботи та попередньо узгодити з роботодавцем умови проведення співбесіди з особою, яка шукає роботу.

При цьому форма направлення на працевлаштування затверджується Мінсоцполітики. Тому наказом від 19.12.2018 р. №1911 (який набрав чинності 28.12.2018 р.затверджено нові форми:

  • Персональної картки та додатків до неї;
  • Заяви про надання (поновлення) статусу безробітного;
  • Направлення на працевлаштування.

Роботодавці, зверніть увагу! Корінець направлення на працевлаштування з прийнятим рішенням роботодавцю необхідно повернути до Центру зайнятості або філії Центру зайнятості протягом семи календарних днів з дати направлення особи на працевлаштування.

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»