• Посилання скопійовано

При влаштуванні на роботу в охоронну фірму перевірте статус підприємства, – МВС

МВС наголошує на важливості такої перевірки, аби не зазнати порушення своїх прав

При влаштуванні на роботу в охоронну фірму перевірте статус підприємства, – МВС

МВС України розповідає, що протягом 2018 року до Міністерства надійшло близько 100 скарг і повідомлень юридичних та фізичних осіб чиї права були порушені суб’єктами охоронної діяльності. В основному скарги містять інформацію про численні порушення охоронними підприємствами законодавства про працю та невиплату заробітної плати охоронникам. Охоронники залишаються без оплати праці та соціальних гарантій, після чого намагаються знайти захист в правоохоронних органах.

Відповідно до організаційних та кадрових вимог Ліцензійних умов провадження охоронної діяльності ліцензіатам заборонено залучати до охоронних заходів осіб, які не входять до штату підприємства та не подали документів, необхідних для прийняття на роботу, або не відповідають кваліфікаційним вимогам.

За порушення даних вимог Ліцензійних умов керівник охоронного підприємства несе адміністративну відповідальність, передбачену ст. 164 КУпАП (накладення штрафу від 17 тис. грн. до 85 тис. грн.).

Міністерство внутрішніх справ України, є органом ліцензування охоронної діяльності та здійснює заходи з державного нагляду (контролю).

Міністерство внутрішніх справ України повідомляє працівників охоронних структур, якщо:

  • ви працюєте в охоронному підприємстві без офіційного оформлення;
  • прийняті на роботу з порушенням вимог законодавства України;
  • охоронним підприємством порушені ваші законні права та інтереси;
  • вас змушують приймати участь у протиправних діях.

Особисто звернутися з відповідною письмовою заявою, для захисту своїх законних прав, до Управління ліцензування МВС України по вул. Богомольця, 10 в м. Києві.

Контактні телефони: (044)-256-1029 та (044)-256-1031.

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»