• Посилання скопійовано

16,9 тис. перевірок ДФС проведено у 2018 році у сфері готівкового обігу

У 2018 році підрозділами контролю за готівковим обігом проведено 16,9 тис. перевірок (14,7 тис. фактичних перевірок та взято участь у 2,2 тис. документальних перевірках). Порушення встановлені у 100% проведених перевірок

16,9 тис. перевірок ДФС проведено у 2018 році у сфері готівкового обігу

Відповідно до інформаційних баз даних ДФС в Україні 130 тис. суб’єктів господарювання зареєстрували 308 тисяч РРО та 292 тис. КОРО, через які проводяться розрахункові операції у сфері торгівлі та послуг.

Крім того, під постійною увагою підрозділів контролю за розрахунковими операціями ДФС перебувають більше 1,4 млн фізосіб – підприємців платників єдиного податку.

Так, у 2018 році підрозділами контролю за готівковим обігом проведено 16,9 тис. перевірок (14,7 тис. фактичних перевірок та взято участь у 2,2 тис. документальних перевірок).

Порушення встановлені у 100% проведених перевірок.

За результатами проведених у 2018 році фактичних перевірок до суб’єктів господарювання застосовано 442,8 млн грн штрафних (фінансових) санкцій та 494,8  млн грн – за результатами документальних.

Усі без виключення перевірки організовуються за наявності ризиків у господарській діяльності суб’єктів господарювання.

Завдяки застосуванню ризико-орієнтованого відбору суб’єктів господарювання до перевірок сума фінансових санкцій за їх результатами у 2018 році зросла більш ніж вдвічі, або на 549,9 млн грн, з 387,8 млн грн до 937,7 млн гривень.

Внаслідок  посиленого контролю за сферою готівкових розрахунків та роз’яснювальної роботи обсяги торгівельної виручки, проведеної через РРО, збільшились  у 2018 році в порівнянні з 2017  роком на 166,5 млрд грн, або на 19%. А відтак і збільшуються обсяги до оподаткування податком на прибуток, на додану вартість, акцизним податком.

Завдяки Системі обліку даних РРО працівниками ДФС постійно аналізуються обсяги проведених розрахунків, здійснюється їх порівняння з даними реєстрів податкових і акцизних накладних та даними декларацій.

Нагадаємо, що ДФС впроваджено у тестовому режимі систему E-Receipt, яка розробляється службою в рамках реалізації експериментального проекту, розпочатого Мінфіном відповідно до постанови Кабміну щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій.

В Електронному кабінеті на веб-порталі ДФС запроваджено сервіс, за допомогою якого споживачі (покупці) можуть перевірити справжність касових чеків, виданих під час проведення розрахунків, та проінформувати органи ДФС про їх можливу підробку.

Презентацію ДФС можна переглянути тут>>

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»