• Посилання скопійовано

Матвідповідальність у договорі ЦПХ призведе до визнання його трудовим

Поняття матеріальної відповідальності передбачено та чітко визначено лише нормами ст. 130 – 138 чинного КЗпП. Тому відповідні договори ЦПХ визнано трудовими

Матвідповідальність у договорі ЦПХ призведе до визнання його трудовим

Держпраці у Хмельницькій області розповідає, що на підставі акта інспекційного відвідування винесено постанову про накладення штрафу на консервний завод у розмірі 3 мільйонів 880 тис. 890 грн. за використання праці 31 неналежно оформленого працівника.

Інспекційне відвідування проведено на підставі листа Головного Управління ПФУ у Хмельницькій області, в якому йдеться про працівників, які виконують роботи (надають послуги) за цивільно-правовими договорами в одного роботодавця більше року; роботодавців, у яких 30 і більше відсотків працівників працюють на умовах цивільно-правових договорів.

Зокрема, безпосередньо під час проведення інспекційного відвідування у цеху було виявлено близько 30 працівників у спецодязі, які виконували виробничі завдання та операції із виготовлення консервної харчової продукції.

Роботодавцем були надані документи названі «Договори про надання послуг (виконання робіт) (цивільно-правового характеру)», які неодноразово переукладалися із працівниками. Встановлено, що зміст наданих документів передбачає матеріальну відповідальність сторін. Однак, поняття матеріальної відповідальності передбачено та чітко визначено лише нормами ст. 130 – 138 нині діючого КЗпП.

Відповідно до ст. 265 КЗпП за фактичний допуск до роботи найманого працівника без оформлення трудового договору встановлено штраф у 30-кратному розмірі мінімальної зарплати за кожного працівника щодо якого скоєно порушення.

Джерело: Держпраці у Хмельницькій області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»