• Посилання скопійовано

Скільки планових та позапланових перевірок проведено органами держнагляду у 2019 році?

На Інспекційному порталі кожен підприємець може дізнатися вимоги законодавства та хто і коли його перевірятиме, а також перевірити контрагента

Скільки планових та позапланових перевірок проведено органами держнагляду у 2019 році?

Протягом 2018 року ДРС велись роботи, спрямовані на створення інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю) (ІАС ДНК). Вона дасть вільний доступ широкого загалу підприємців до інформації про заходи державного нагляду (контролю), можливість проводити моніторинг ефективності та законності роботи контролюючих органів у частині проведення комплексних перевірок, посилення правової захищеності суб’єктів господарювання.

ДРСУ спільно з Мінекономрозвитку і торгівлі України та за підтримки Офісу ефективного регулювання (BRDO) запустила Інспекційний портал, який сьогодні активно використовується органами державного нагляду (контролю) та підприємцями.

Пілотний модуль наразі повністю виконує функції ІАС ДНК з питань планування та накопичення інформації про здійснені заходи державного нагляду (контролю), а у грудні 2018 року пілотний модуль було доповнено засобами аналітики.

Станом на 12 березня 2019 року на inspections.gov.ua за 2019 рік внесені дані про:

  • 5,404 позапланових перевірок;
  • 110,497 запланованових перевірок;
  • 30,227 комплексних перевірок.

Кожен підприємець може дізнатися хто і коли його перевірятиме, а також про вимоги законодавства, перевірити контрагента, заклад або надавача послуг.

 

Крім того, ДРС досягнуто домовленості з BRDO щодо створення повнофункціональної ІАС ДНК та подальшої безоплатної її передачі ДРС.

13 грудня 2018 року був підписаний Меморандум про співробітництво щодо створення та введення в дію інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю).

Згідно з цим Меморандумом передбачена поетапна передача модулів ІАС ДНК:

1) планування заходів державного нагляду (контролю);

2) відомостей про заходи державного нагляду (контролю);

3) адміністрування системи та забезпечення доступу до неї суб’єктів наповнення, користувачів та інших зацікавлених осіб;

4) формування аналітичних звітів за результатами автоматичної обробки відомостей про заходи державного нагляду (контролю);

5) організації проведення заходів державного нагляду (контролю).

Передача до ДРС всієї ІАС ДНК в цілому передбачається у червні 2019 року.

Одночасно з передачею модулів ІАС ДНК до ДРС передбачається також їх дослідна експлуатація технічним адміністратором системи – ДП «НАІС».

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»