• Посилання скопійовано

Наслідком діалогу платника з ДФС може бути зміна застосованих санкцій чи донарахувань в акті перевірки, – Демченко Л.

19 квітня у м. Києві відбувся форум «Податковий контроль та податкові спори»

Наслідком діалогу платника з ДФС може бути зміна застосованих санкцій чи донарахувань в акті перевірки, – Демченко Л.

«Вісник. Офіційно про податки»

Під час форуму було розглянуто значний блок питань, пов’язаних з податковим контролем, судовою практикою у податкових спорах та іншими актуальними темами зазначеного напряму діяльності ДФС.

Так, Людмила ДЕМЧЕНКО, начальник ГУ ДФС у м. Києві, розповіла про зміну акцентів у діяльності ДФС з перевірки платників податків. Зокрема, вона проінформувала, що на 2019 р. заплановано 1,2 тис. планових перевірок платників податків, з яких 95% із ризиками високого ступеню. Головний податківець столиці детально зупинилася на видах перевірок, підставах, періодичності та тривалості їх проведення, зазначивши при цьому, що до плану-графіка включаються платники податків, які за результатами господарської діяльності мають найбільші ризики несплати до бюджету податків та зборів.

Серед іншого, Людмила Демченко наголосила, що завдання фіскальної служби полягає у зменшенні рівня оскаржень за рахунок підвищення якості проведення перевірок та діалогу з бізнесом.

«Необхідно щоб бізнес зрозумів, що акт проведеної перевірки – це ще не вирок. У разі якщо платник податків має свою точку зору з приводу застосованих норм податкового законодавства і аргументи щоб її відстояти, можна звернутись до відповідної комісії у податковій, яка розгляне такі заперечення. Наслідком діалогу платника з контролюючим органом може бути зміна застосованих санкцій чи донарахувань в акті перевірки», – зауважила начальник ГУ ДФС у м. Києві, привівши статистику, що у столиці близько 27% заперечень змінюють подальшу долю акта перевірки на користь платників податків.

Звертаємо увагу:

  • Раніше податківці оприлюднили оновлений план-графік для юросіб. З ним можна ознайомитися тут.
  • Початковий план-графік перевірок на 2019 рік від 22 грудня 2018 року дивіться тут.
  • Чому податківці взагалі коригують посеред року свій план-графік перевірок? Читайте тут >>
  • Кого перевірить Держпраці у 2019 році – тут, а план перевірок Пенсійного фонду на 2019 рік – за посиланням.
  • А загалом плани перевірок на 2019 рік затвердили понад 30 контролюючих органів. Про це – тут.
  • Також з березня 2019 року відновив планові перевірки ФСС. Квартальні плани-графіки для всіх областей вже розміщені на веб-порталах робочих органів Фонду та нашому порталі.

***

Читайте також: Увага! Оновлено план-графік перевірок підприємців та юросіб щодо ЄСВ, ПДФО та ВЗ

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»