• Посилання скопійовано

Як податківці виявляють нереальні операції у великих платників?

Податківці з Офісу великих платників встановили у ланцюзі постачання факт придбання неіснуючого товару підприємством-покупцем

Як податківці виявляють нереальні операції у великих платників?

Фахівці Офісу великих платників під час виїзної перевірки підприємства-постачальника спортивного одягу відомого бренду встановили у ланцюзі постачання факт підміни товару підприємством-покупцем.

Суть справи така: підприємство-покупець, «придбав» одяг у відомого магазину спортивного бренду на 2 млн грн, при цьому ні місць для зберігання, ні продавців для його реалізації не мав. Та й вантажівка з брендовим товаром, як з’ясувалося, до нього так і не дісталася.

Так, під час перевірки підприємства, для з’ясування всіх обставин справи, фахівці Офісу надіслали запити до Державних реєстрів нерухомого  майна, для підтвердження можливості підприємством-покупцем зберігати таку кількість товару на складах. Відповідь отримали про відсутність як офісного, так і складського приміщень у цього підприємства.

Управління патрульної поліції однієї з областей України повідомило, що транспортний засіб підприємства-постачальника, з номерним знаком вказаним у товарно-транспортній  накладній, до місця поставки товару у зазначений період також не приїжджав.

А під час дослідження наданих підприємством документів з’ясувалося, що товар у різних містах України відпускала одна і та ж людина, що фізично здійснити неможливо.

Так, за проведеним аналізом, фахівцями Офісу великих платників встановлено відсутність виробничо-складських приміщень у підприємця-покупця, матеріально-технічної бази, наявності трудових ресурсів, основних фондів та іншого майна, необхідного для здійснення господарської операції у обсягах, зазначених у документах наданих до перевірки.

З огляду на це, за наявних документів підтвердити відвантаження підприємством-постачальником спортивного одягу на суму понад 2 млн грн на підприємство-замовника неможливо. Тобто, товари від підприємства-постачальника не могли бути отримані.

За результатами проведених фахівцями Офісу контрольно-перевірочних заходів, магазину донараховано понад півмільйона гривень податків.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»