• Посилання скопійовано

Понад 5,5 тис. перевірок проведено Держпродспоживслужбою у І кварталі 2019 року

Про це повідомив голова Держпродспоживслужби В. Лапа 25 червня під час круглого столу

Понад 5,5 тис. перевірок проведено Держпродспоживслужбою у І кварталі 2019 року

Ідеальної системи контролю не існує але саме через заходи нагляду і контролю відповідні органи спонукають операторів ринку до дотримання законодавства та виробництва безпечних продуктів харчування про це повідомив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа 25 червня 2019 року під час круглого столу на тему «Рік європейських вимог до харчових продуктів в Україні: які підсумки?».

У заході також взяли участь генеральний директор Директорату безпечності та якості харчової продукції Міністерства аграрної політики та продовольства України Микола Мороз, експерт Проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» Галина Котик, представники бізнесу та ЗМІ.

Володимир Лапа зазначив, що на даний час в рамках дотримання чинного законодавства відбувається лібералізація доступу виробників продуктів до України. Законодавство передбачає систему планових і позапланових перевірок якості харчової продукції.

Водночас, за його словами, у 2018 році проведено 25,3 тис. заходів державного контролю у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів і ветеринарної медицини в тому числі 13 тис. позапланових, за результатами яких на суб’єктів господарювання накладено понад 7 млн грн штрафних санкцій. Також Володимир Лапа додав, що за І квартал 2019 року фахівці Держпродспоживслужби та її територіальних органів вже здійснили близько 5,5 тис. планових і позапланових перевірок в сфері безпеки харчових продуктів та ветеринарії.

Також він акцентував увагу присутніх на важливості подальшої гармонічної взаємодії органів державної влади, бізнесу та громадськості з питань забезпечення споживачів безпечними продуктами харчування.

Крім того, учасники заходу обговорили вплив змін харчового законодавства та правил експорту на великий, середній та малий бізнес.

***

Читайте також:

Джерело: Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»