• Посилання скопійовано

В ДПС та ДМС будуть боротися з корупцією по-новому

Комісією з оцінки корупційних ризиків ДФС визначено корупційні ризики та заходи щодо їх усунення

В ДПС та ДМС будуть боротися з корупцією по-новому

Комісією з оцінки корупційних ризиків, яка функціонує в ДФС,  виявлено (ідентифіковано) 124 корупційні ризики і проведено їх оцінку за критеріями ймовірності виникнення та наслідками корупційного правопорушення чи правопорушення, пов’язаного з корупцією.

За результатами оцінки корупційних ризиків Комісією підготовлено та схвалено Таблицю оцінених корупційних ризиків та заходів щодо їх усунення, які визначають механізми запобігання корупційним ризикам.

Зазначений документ є основою для організації процесу виявлення (ідентифікації) корупційних ризиків у Державній податковій службі України та Державній митній службі України та підготовки їх Антикорупційних програм.

З початком функціонування новостворених органів напрацьовані Комісією матеріали будуть передані на їх адресу.

Нагадаємо, що створення Комісії з оцінки корупційних ризиків організовано Департаментом з питань запобігання та виявлення корупції у 2019 році у рамках підготовки Антикорупційної програми ДФСУ на 2019-2021 роки з метою проведення якісного процесу виявлення (ідентифікації) та оцінки корупційних ризиків, а також визначення заходів щодо їх усунення.

До складу зазначеної Комісії увійшли представники 5 громадських організації, експерти з питань боротьби з корупцією Консультативної місії Європейського Союзу в України, науковці та 39 працівників ДФС з кожного напряму роботи.

Відповідно до Методології №126 під час виявлення (ідентифікації) корупційних ризиків Комісією було визначено вразливі сфери діяльності ДФСУ, окремі функції та завдання, а також конкретні напрями діяльності структурних підрозділів під час виконання відповідних завдань та функцій.

Джерело: ДФС в Івано-Франківській області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»