• Посилання скопійовано

Стартував ІТ-аудит нової митниці – Нефьодов

9 вересня розпочато формальний ІТ-аудит основних систем нової митниці України

Стартував ІТ-аудит нової митниці – Нефьодов

Економічна правда розповідає, що 9 вересня розпочато формальний ІТ-аудит основних систем нової митниці України.

Про це розповів на своїй сторінці у Facebook голова Державної митної служби Максим Нефьодов.

«Понеділок – нормальний день для старту нового життя! Отже, розпочали формальний ІТ-аудит основних систем нової митниці», – написав він.

За його словами, роботу шести спеціалістів фінансує проект EU4PFM.

Спеціалісти мають перевірити всі бази даних і процедури їх наповнення, профілі ризиків, зробити аудит логів, проаналізувати ІТ-інфраструктуру тощо, додав Нефьодов.

«За 3 місяці маємо не тільки остаточно зрозуміти вузькі місця і проблеми, але і скласти план цифрової трансформації митниці», – підкреслив голова української митниці.

І підкреслив, що «особливий акцент буде на АСАУРі (Автоматизована система аналізу та управління ризиками – ред.)». «Там десятки тисяч правил, треба їх переглядати та розвивати. Короче, аби кудись прийти, треба зрозуміти, звідки ми йдемо», – резюмував Нефьодов.

 

Нагадаємо:

Компоненти EU4PFM – програми з управління держфінансами в Україні – спрямовані на підтримку податкових та митних реформ, а також розбудову потенціалу з управління державними фінансами, зокрема у сфері IT та HR.

У червні стало відомо, що Європейський Союз виділяє на їхнє втілення майже 30 млн євро.

Загальний бюджет програми становить 55 млн євро, а завершення реалізації її заходів очікується у 2022 році.

У рамках митного компоненту програми EU4PFM буде надана допомога у впровадженні юридичних та процедурних змін у митній сфері та сферах спрощення процедур торгівлі. У межах програми також буде розроблено ІТ та HR стратегії, що є важливим для збільшення спроможності та ефективності інституцій задіяних в управління держфінансами.

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»