• Посилання скопійовано

Податкові надходження у січні-вересні 2019 року становили більше 100% від запланованих

За 9 місяців 2019 року платниками було сплачено до держбюджету 331,1 млрд грн, що на 15,8% або 45,3 млрд грн більше порівняно з аналогічним періодом минулого року

Податкові надходження у січні-вересні 2019 року становили більше 100% від запланованих

ДПСУ повідомляє, що за 9 місяців 2019 року було забезпечено надходжень до державного бюджету 331,1 млрд грн, що на 15,8%, або 45,3 млрд грн більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

«Завдяки якісному адмініструванню податків нам вдалося виконати план по надходженнях до бюджету за січень-вересень 2019. Варто відзначити, що нові підходи у роботі Податкової дозволили зробити це без силового тиску на підприємців, використовуючи ризик-індикатори, значне підсилення аналітичної функції, відпрацювання сектору мінімізаторів. Навіть в період трансформаційних змін Нова Податкова вже демонструє підвищення ефективності», – зазначив Сергій Верланов.

Індикативні показники для ДПС на січень-вересень 2019 року визначено у сумі 330,3 млрд грн. Це означає, що план було перевиконано на 0,8 млрд грн.

Такого результату, крім надходжень з частини чистого прибутку, вдалося досягти завдяки:

  • податку та збору на доходи фізичних осіб (+3,9 млрд грн);
  • податку на прибуток (+3,3 млрд грн) при  зменшенні переплати до держбюджету на 4,9 млрд грн.

Варто підкреслити, що ДПС забезпечує стабільне та безперебійне бюджетне відшкодування ПДВ і за результатами 9 місяців 2019 року сума відшкодування збільшилась на 20,3%, або на 19,8 млрд грн у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року.

Згідно з прогнозами річний індикативний план також буде виконано.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»