• Посилання скопійовано

Уряд створив Офіс фінансового контролю

Уряд реорганізував Держаудитслужбу та створив на її базі Офіс фінансового контролю

Уряд створив Офіс фінансового контролю

Уряд реорганізував Державну аудиторську службу та створив на її базі Офіс фінансового контролю – центральний орган виконавчої влади (інспекцію), який реалізовуватиме державну політику у сфері державного фінансового контролю, - повідомляє прес-служба Мінфіну.

Діяльність Офісу фінансового контролю буде спрямовуватись через Міністра фінансів.

Реформування Державної аудиторської служби та створення в установленому порядку нового органу державного фінансового контролю, який здійснюватиме аналіз інформації щодо використання державних ресурсів і контрольні заходи за високоризиковими операціями, передбачено Указом Президента України від 08.11.2019 р. № 837 «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави».

Утворення Офісу фінансового контролю є першим кроком з реалізації зазначеного Указу Президента.

При цьому оптимізується чисельність працівників органу державного фінансового контролю – рішенням Уряду передбачено її скорочення на 30 відсотків.

З метою подальшого реформування Уряд доручив Мінфіну вжити необхідні заходи щодо забезпечення підготовки проєкту Положення про Офіс фінансового контролю і внесення необхідних змін до актів законодавства. При підготовці відповідних документів буде оптимізовано функції, повноваження та структуру органу, що сприятиме підвищенню ефективності контролю за використанням державних ресурсів.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»