• Посилання скопійовано

Хто перевірятиме бізнес у 2020 році? Усі плани перевірок – в одному довіднику

У нашій державі існує цілий ряд контролюючих органів, які мають право перевіряти суб’єктів господарювання. І усі вони щорічно займаються різними перевірками десятків тисяч підприємців та підприємств. Хто і до кого прийде з перевіркою у 2020 році - читайте далі

Хто перевірятиме бізнес у 2020 році? Усі плани перевірок – в одному довіднику

Комплексні перевірки

Наказом ДРСУ від 15.11.2019 р. №196 затверджено План здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2020 рік. Про це ми розповідали тут. Переглянути його можна:

За затвердженим планом наступного року буде проведено 32 216 перевірок підприємств та підприємців (це на 1989 більше, ніж було у плані на 2019 рік).

 

Річні плани перевірок 28-ми контролюючих органів

Держпраці, ПФУ та ще 26 контролюючих органів затвердили плани перевірок на 2020 рік. Всі вони оприлюднені на Інспекційному порталі, а ми про них писали свого часу у цій новині.

Лідерами за кількістю перевірок є:

  1. Державна служба України з надзвичайних ситуацій (44119 перевірок)
  2. Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (22432 перевірки)
  3. Державна служба України з питань праці (16637 перевірки)
  4. Державна екологічна інспекція України (11328 перевірок)
  5. Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру (6180 перевірок)
  6. Державна архітектурно-будівельна інспекція України (3710 перевірок)
  7. Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (3475 перевірок)
  8. Державна інспекція енергетичного нагляду України (1702 перевірки)
  9. Пенсійний фонд України (1150 перевірок)
  10. Державна служба України з безпеки на транспорті (860 перевірок).

 

Кого з роботодавців перевірить ФСС?

Нагадуємо, що з березня 2019 року відновлено проведення планових перевірок страхувальників щодо використання ними коштів Фонду. З того часу квартальні плани-графіки перевірок розміщуються на веб-порталах ФСС в областях та місті Києві. На 2019 рік їх дивіться тут.

21 грудня всі регіональні управління Фонду соцстраху та Фонд у м. Києві оприлюднили Плани-графіки проведення документальних планових перевірок страхувальників на І квартал 2020 року. Ознайомитися з ними можна тут.

 

Податкові планові перевірки

24 грудня ДПСУ оприлюднила на своєму веб-сайті План-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2020 рік.

Як і минулого року, він містить чотири розділи:

  • Розділ I. Документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб та Розділ II. Документальні планові перевірки фінансових установ, постійних представництв та представництв нерезидентів (завантажити). За ними наступного року податківці планують провести 4145 податкових перевірок;

  • Розділ ІІІ. Документальні планові перевірки фізичних осіб (завантажити). Він налічує 1642 особи, до якої планує наступного року завітати з візитом ДПС.

  • Розділ IV. Документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (завантажити). З таких питань податківці планують провести 360 перевірок.

 Для швидкого пошуку у файлах користуйтеся комбінацією клавіш Ctrl+F.

Загалом у 2020 році податківці планують провести 6147 планових перевірок (для порівняння - на початку 2019 року у плані-графіку перевірок було 6944 підприємств та підприємців, а наприкінці року - 7195).

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»