• Посилання скопійовано

Перевірка вантажу на митниці скоротилася з трьох годин до 10 хвилин

На митниці запрацювали всі сканери. Завдяки цьому час на перевірку вантажу скоротиться до 10 хвилин

Перевірка вантажу на митниці скоротилася з трьох годин до 10 хвилин

Про це Прем’єр-міністр Олексій Гончарук написав на своїй сторінці у Facebook.

«За моїм дорученням на митниці запрацювали всі сканери. Тепер час на перевірку вантажу скоротиться до 10 хвилин. Відсьогодні на пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ», що на кордоні з Польщею, працює сканер для вантажних транспортних засобів», – зазначив Гончарук.

За його словами, сканери вже працюють на пунктах пропуску в Ягодині, Краковці, Раві-Руській, Шегинях, Ужгороді, Чопі, Порубному.

Це, на думку Прем’єр-міністра, сприятиме викоріненню корупції на митниці, адже сканування відбувається без участі співробітників.

«До прикладу, на пункті пропуску «Чоп» огляд вантажу скоротився до 7 хвилин замість 3-4 годин. Сканери автоматично надсилають дані до центрального апарату Держмитслужби в електронному вигляді», – підкреслив глава уряду.

Він не сумнівається в тому, що безперебійна робота сканерів на митниці означатиме суттєві збільшення надходжень до Держбюджету.

Стаціонарні сканери або скануючі системи стаціонарного типу – це спеціальне обладнання, призначене для виявлення товарів, що переміщуються прихованими серед інших товарів, задекларованих до переміщення.

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»