• Посилання скопійовано

Коли ДПС має право дізнаватися про рух коштів на рахунках фізосіб?

Інформація про банківські рахунки звичайних фізичних осіб (які не є ФОП) може бути надана банком лише за запитом ДПС щодо наявності банківських рахунків

Коли ДПС має право дізнаватися про рух коштів на рахунках фізосіб?

"Ніяких нових податків не вводиться!", - вкотре запевняють податківці. 

Інформація про те, що вводиться новий податок і тепер будуть оподатковуватися всі кошти, які надходять на приватні картки, не відповідає дійсності. Оподаткування здійснюватиметься виключно у випадках, передбачених чинним законодавством.

Звертаємо вашу увагу, що інформація про банківські рахунки звичайних фізичних осіб (які не є ФОПами) може бути надана банком лише:

  • за запитом ДПС – щодо наявності банківських рахунків;
  • за рішенням суду – про рух коштів чи про будь яку іншу інформацію щодо рахунка.

Отже, якщо ДПС дізнається про номер рахунка фізичної особи, то для розкриття більш детальної інформації по ньому (про рух коштів тощо) зобов’язана звернутися в суд.

 

Від редакції:

Наголосимо, що раніше ДПС надавала роз'яснення, коли податківці мають право брати інформацію від банків про рух коштів платників податків 

Це можливо під час проведення перевірки. Зокрема, в такий момент платник податків зобов’язаний надати посадовим (службовим) особам контролюючих органів у повному обсязі всі документи, що належать або пов’язані з предметом перевірки, зокрема первинні документи (в т.ч. банківські виписки), регістри, фінансову, статистичну та іншу звітність, пов’язану з обчисленням і сплатою податків, зборів, платежів.

При цьому інформацію про обсяг та обіг коштів на рахунках платника податків контролюючі органи мають право безоплатно отримувати від установ Національного банку України, банків та інших фінансових установ лише на підставі рішення суду. Про це ми писали тут

***

Читайте також:

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»