• Посилання скопійовано

Фактичні перевірки ДПС під час карантину: які види дозволено?

Мораторій встановлено на проведення документальних та фактичних перевірок на період з 18 березня по 31 травня 2020 року, крім питань ліцензування алкоголю, тютюну та пального, а також обладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками

Фактичні перевірки ДПС під час карантину: які види дозволено?

ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що Законом України від 30.03.2020 р. №540-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) (далі – Закон №540) внесено зміни, зокрема до Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Закон №540 набув чинності 02.04.2020.

Нормами Закону №540 встановлено, зокрема, мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок на період з 18 березня по 31 травня 2020 року, крім:

– документальних позапланових перевірок з підстав, визначених пп. 78.1.8 ПКУ;

– фактичних перевірок в частині порушення вимог законодавства в частині:

  • обліку, ліцензування, виробництва, зберігання та транспортування пального, спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів;
  • цільового використання пального та спирту етилового платниками податків;
  • обладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками та/або рівномірами-лічильниками;
  • здійснення функцій, визначених законодавством у сфері виробництва і обігу спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, пального, з підстав, визначених пп. 80.2.280.2.3 та 80.2.5 ПКУ.

Джерело: ДПС у Дніпропетровській області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»