• Посилання скопійовано

Увага! Новим керівником ДПС призначено Олексія Любченка

Уряд призначив на посаду голови ДПС Олексія Любченка, а на посаду голови Аудиторської служби – Геннадія Пліса

Увага! Новим керівником ДПС призначено Олексія Любченка

Кабінет Міністрів України на своєму черговому засіданні, 29 квітня, призначив Олексія Любченка Головою Державної податкової служби України та Геннадія Пліса Головою Державної аудиторської служби України.

Крім того, Уряд підтримав кандидатуру Євгена Олейнікова на посаду заступника Голови Державної податкової служби України.

Відповідні кандидатури були запропоновані Міністерством фінансів України. З ними будуть укладені контракти на проходження державної служби.

Зазначимо, що згідно з постановою КМУ №290 від 22 квітня 2020 року «Про деякі питання призначення на посади державної служби на період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» затверджується порядок призначення на посади державної служби на період дії карантину.

Відповідно до цього, на період дії карантину та протягом 30 днів з дня його відміни, діє певний механізм добору на вакантні посади державної служби.

Зокрема, Міністерства та інші центральні органи виконавчої влади мають забезпечити у двомісячний строк після відміни карантину оголошення конкурсів на посади державної служби.

Що відомо про нового главу ДПС Олексія Любченка (інформація з Канал24):

  • Олексій Любченко в 1999 – 2003 роках працював першим заступником голови податкової адміністрації в Кіровоградській області.
  • З 2003 по 2005 рік очолював податкову адміністрацію Черкаської області.
  • Після цього він став заступником голови Кіровоградської ОДА.
  • У 2009 – 2011 роках Любченко займав посаду заступника голови Державної податкової адміністрації України. У 2012 – 2014 роках він був помічником нардепа Віктора Тимошенка.
  • У 2015 році Любченко претендував на пост глави Держфіскальной служби. З 2015 року Олексій Любченко – перший віцепрезидент в ПАТ "Украгрохімхолдинг".
  • У ЗМІ зазначали, що кандидатуру Олексія Любченка на посаду глави Податкової лобіював нинішній глава Мінфіну Сергій Марченко.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»