• Посилання скопійовано

З 1 січня 2021 року з'явиться Єдиний реєстр податкових повідомлень-рішень

У Єдиному реєстрі буде міститися інформація про дати складання, надіслання (вручення) та отримання платником та дату відкликання або зміни ППР

З 1 січня 2021 року з'явиться Єдиний реєстр податкових повідомлень-рішень

ДПС в Івано-Франківській області інформує, Законом України від 16.01.2020 №466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено зміни до Податкового кодексу, відповідно до яких з 1 січня 2021 року запроваджується Єдиний реєстр податкових повідомлень-рішень контролюючих органів надісланих (вручених) платникам податків.

У Реєстрі буде міститися інформація про:

  • дати складання, надіслання (вручення) та отримання платником податків податкового повідомлення-рішення;
  • дату відкликання або зміни податкового повідомлення-рішення;
  • дати настання граничного строку сплати грошового зобов’язання, визначені у них суми  (нарахування/зменшення) грошового зобов’язання, зменшення суми бюджетного відшкодування, від'ємного значення об'єкта оподаткування податком на прибуток або від'ємного значення суми податку на додану вартість, стан їх узгодження та терміни сплати;
  • інформація про виникнення податкового боргу платника податків, дату та номер податкової вимоги;
  • оскарження податкового повідомлення-рішення в адміністративному або судовому порядку.

Технічним адміністратором Єдиного реєстру податкових повідомлень-рішень контролюючих органів, надісланих (вручених) платникам податків визначено Центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»