• Посилання скопійовано

Коли СГ будуть штрафувати при перевірках Держпраці з ринкового нагляду?

Розповсюджувачі, які надали документацію, що дає змогу ідентифікувати постачальника продукції, за реалізацію продукції, що не відповідає вимогам, до відповідальності не притягуються

Коли СГ будуть штрафувати при перевірках Держпраці з ринкового нагляду?

Держпраці в Кіровоградській області повідомляє, що прийнятий Закон України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції»  передбачає, що розповсюджувачі, які надали документацію, що дає змогу ідентифікувати суб’єкта господарювання, який поставив їм продукцію, за реалізацію продукції що не відповідає вимогам до відповідальності не притягуються, а у разі якщо суб’єкт господарювання не зможе надати таку документацію, то на нього накладається штраф у розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51000 гривень.

Присутні почули, що дія Закону «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» не поширюється на Закон України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції». Предметом державного ринкового нагляду є не суб’єкт господарювання, а окремі види (типи), категорії та/або групи продукції, які виготовив (ввів в обіг) або реалізує суб’єкт господарювання.

Також, роз’яснено слухачам, що  Законом внесені зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Господарського кодексу України, законів України «Про загальну безпечність нехарчової продукції», «Про регулювання містобудівної діяльності»«Про Національну поліцію» зміни, які спрямовані на вдосконалення системи державного ринкового нагляду за безпечністю продукції, яка вводиться в обіг та розповсюджується на території України.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Держпраці в Кіровоградській області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»