• Посилання скопійовано

Реформування ДПС через появу нових районів: коли та як буде впроваджуватися?

За словами Любченка, платники податків не відчують незручностей у зв’язку з впровадженням заходів адміністративно-територіальної реформи, пов'язаних з укрупненням районів

Реформування ДПС через появу нових районів: коли та як буде впроваджуватися?

Платники податків не відчують незручностей у зв’язку з впровадженням заходів адміністративно-територіальної реформи, пов'язаних з укрупненням районів. Про це заявив Голова ДПСУ Олексій Любченко.

Державна податкова служба України здійснює комплекс заходів з метою  імплементації норм законодавства, які передбачають впровадження функціонування ДПС в рамках єдиної юридичної особи. Цей процес відбувається на фоні чергового етапу реформи децентралізації в країні.

«Контролюючі органи можуть утворюватися незалежно від адміністративно-територіального поділу. Натомість якість обслуговування платників податків та здійснення відповідних функцій має бути забезпечена на належному рівні», - повідомив Олексій Любченко.

У рамках реформи мережа новостворених державних податкових інспекцій по всіх Україні складе 522 одиниці, які будуть діяти з урахуванням вимог статті 67 Конституції України, яка передбачає, що кожен громадянин зобов’язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом. Усі громадяни щорічно за місцем проживання мають подавати до податкових інспекцій декларації про свій майновий стан та доходи за минулий рік у порядку, встановленому законом.

Утворені державні податкові інспекції будуть здійснювати сервісне обслуговування платників податків (на сьогодні ці функції покладено на ЦОПи) у відповідності до вимог чинного законодавства.

Територія їх обслуговування залишиться сталою.

Натомість нагадуємо, що ДПС має централізовану інформаційну телекомунікаційну систему, що дає можливість, у разі необхідності, забезпечити обслуговування платників податків у будь-якому центрі надання послуг. Такий підхід  вже застосовано при реалізації ряду послуг, які надаються податковими органами.

Також Державна податкова служба України працює над вдосконаленням і спрощенням електронних сервісів для громадян та інтеграцією з додатком державних онлайн-послуг "Дія".

***

Читайте також: В Україні з'являться нові райони: ВРУ схвалила постанову

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»