• Посилання скопійовано

За використання автономерів невстановленого зразка передбачена відповідальність

Чи відповідає вимогам стандартів 3D номерний знак та чи є його використання порушенням ПДР? Розповідає Патрульна поліція України

За використання автономерів невстановленого зразка передбачена відповідальність

ЮРЛІГА розповідає, що чимало оголошень про виготовлення номерних знаків у форматі ЗD переконують, що вони відповідають встановленим вимогам ДСТУ.

Про це на своїй стрінці у Facebook розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Пункт 4.3 ДСТУ 3650:2019 «Дорожній транспорт. Знаки номерні транспортних засобів. Загальні технічні умови» чітко говорить про те, що ДНЗ виготовляються шляхом штампування зі стрічки з алюмінію або з листової сталі. Натомість спосіб виготовлення 3D номерних знаків передбачає нанесення акрилових символів на зовнішню сторону алюмінієвого знаку.

Висновок: 3D номерні знаки не відповідають встановленим вимогам ДСТУ 3650:2019.

Щодо Правил дорожнього руху, пан Білошицький зауважив, що відповідно до пункту 2.9 «в» водієві забороняється керувати транспортним засобом з номерним знаком, що не відповідає вимогам стандартів.

Таку саму норму містить і КУпАП, де передбачено і відповідальність (ч. 6 ст. 121 КУпАП) – штраф 170 грн. За вчинення ж такого правопорушення вдруге протягом року – штраф 255 грн. або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»