• Посилання скопійовано

Кабмін доручив Держаудиту перевірити витрати Фонду COVID-19

За розпорядженням Уряду Держаудиту доручено забезпечити контроль за використанням коштів Фонду. А розпорядникам цих коштів – забезпечити допуск працівників Держаудиту і надати їм всі необхідні документи

Кабмін доручив Держаудиту перевірити витрати Фонду COVID-19

Міністерство фінансів України розповідає, що 14 вересня, під час позачергового засідання Уряду прийнято рішення забезпечити проведення заходів державного фінансового контролю використання коштів, утвореного у складі Державного бюджету України Фонду боротьби з коронавірусом.

Проектом розпорядження передбачено:

  • Держаудитслужбі забезпечити проведення заходів державного фінансового контролю використання коштів Фонду;
  • відповідних головних розпорядників коштів, відповідальних виконавців, розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів забезпечити допуск та належні умови та надання всіх необхідних документів працівникам Держаудитслужби, що сприятиме ефективному і своєчасному виконанню завдань службою.

Крім того, прозорість та ефективність використання коштів Фонду є одним з зобов'язань, які Україна взяла перед МВФ.

Наразі Мінфін щоденно проводить моніторинг використання коштів Фонду COVID-19. Щотижня інформація оновлюється на офіційному сайті Мінфіну. Переглянути її можна за посиланням.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»