• Посилання скопійовано

НБУ переходить на дистанційні перевірки учасників платіжного ринку

Завдяки затвердженому рішенню НБУ перевірки учасників платіжного ринку зможуть відбуватися дистанційно

НБУ переходить на дистанційні перевірки учасників платіжного ринку

Національний банк України повідомляє, що зможе здійснювати дистанційні безвиїзні перевірки для контролю за дотриманням вимог законодавства України з питань діяльності платіжних систем та переказу коштів платіжними організаціями платіжних систем та їх учасниками, а також операторами послуг платіжної інфраструктури (далі – об’єкти оверсайта).

У зв'язку з карантинними заходами Національний банк призупинив проведення планових перевірок об’єктів оверсайта. Водночас центральний банк навіть в умовах уведення обмежувальних заходів має здійснювати безперервний оверсайт за учасниками платіжного ринку.

Тож на період карантину або інших обмежувальних заходів регулятор передбачив можливість:

  • здійснювати перевірки об’єктів оверсайта, уключених до плану проведення перевірок, у безвиїзній формі;
  • корегувати план проведення перевірок, ураховуючи фактичні можливості їх проведення з огляду на обмежувальні заходи.

Відповідні норми містить постанова Правління НБУ від 11.09.2020 р. №134 «Про внесення змін до Положення про порядок проведення перевірок щодо дотримання об’єктами нагляду (оверсайта) вимог законодавства України з питань діяльності платіжних систем в Україні», яка набирає чинності з 18 вересня 2020 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»