• Посилання скопійовано

Перевірка в зв'язку із скаргою на дії або бездіяльність податківців - лише після карантину!

ДПСУ роз’яснила, що на проведення перевірки платників податку в зв’язку з їх скаргами на дії або бездіяльність органів ДПС нижчого рівня поширюється дія мораторію. Отже, такі перевірки можуть бути проведені лише після закінчення карантину

Перевірка в зв'язку із скаргою на дії або бездіяльність податківців - лише після карантину!

Коментар до ІПК від 20.08.2020 р. № 3469/ІПК/99-00-07-08-01-06

Нагадаємо, що мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок діє по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого КМУ на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19). Про це ми повідомляли тут.

Виключення встановлено лише для:

  • документальних позапланових перевірок, що проводяться на звернення платника податків;
  • документальних позапланових перевірок з підстав, визначених пп. 78.1.7 та 78.1.8 ПКУ;
  • фактичних перевірок в частині порушення вимог законодавства в частині: обліку, ліцензування, виробництва, зберігання, транспортування та обігу пального, спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів;
  • цільового використання пального та спирту етилового платниками податків;
  • обладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками та/або рівномірами-лічильниками;
  • здійснення функцій, визначених законодавством у сфері виробництва і обігу спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, пального, з підстав, визначених пп. 80.2.2, 80.2.3 та 80.2.5 ПКУ.

Тобто на перевірку документів обов'язкової звітності платника податків в порядку контролю за діями або бездіяльністю посадових осіб контролюючого органу нижчого рівня виключення щодо дії мораторію не передбачено.

На підставі цього у ІПК від 20.08.2020 р. №3469/ІПК/99-00-07-08-01-06 зазначають, що організація і проведення перевірки на підставі пп. 78.1.12 ПКУ можлива буде лише після завершення карантинних обмежень.

***

Читайте також:

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»