• Посилання скопійовано

На що звертає увагу ФСС у разі перевірок лікарняних листків?

ФСС навів найпоширеніші помилки в лікарняних листках, які він знаходить при перевірках

На що звертає увагу ФСС у разі перевірок лікарняних листків?

За повідомленням ФСС Харківської області, Комісія із соціального страхування має право повернути листок непрацездатності на доопрацювання у заклади охорони здоров`я, якщо той був виданий з порушеннями діючих інструкцій.

В ході перевірок страхувальників спеціалістами Чугуївського відділення виявляються порушення чинного законодавства з питань експертизи тимчасової непрацездатності. Так, найбільш поширеними порушеннями при заповненні листків непрацездатності залишаються:

  • вказується скорочена назва підприємства та не заповнюється його адреса;
  • не підкреслюється слово «первинний» або «продовження»;
  • не підкреслюється причина непрацездатності;
  • не вказується режим (стаціонарний, амбулаторний тощо);
  • у разі помилок в тексті запис «Виправленому вірити» часто не завірений підписом лікуючого лікаря або відсутня печатка закладу охорони здоров`я «Для листків непрацездатності»;
  • немає підпису завідувача відділення якщо тимчасова непрацездатність триває понад 10 календарних днів при амбулаторному лікуванні.

Спеціалістами Чугуївського відділення постійно проводиться роз’яснювальна робота зі страховим активом стосовно практичного застосування Положення про комісію (уповноваженого) із соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, обов’язків комісії та її повноваженнях.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»