• Посилання скопійовано

ДПС планує оновити порядок взаємодії з Держказначейством щодо повернення помилково сплачених коштів

Розроблено зміни до Порядку інформаційної взаємодії Держказначейства та ДПС у процесі повернення платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені

ДПС планує оновити порядок взаємодії з Держказначейством щодо повернення помилково сплачених коштів

На офіційному web-порталі Державної податкової служби України у підрозділі «Проєкти регуляторних актів» розділу «Діяльність» розміщено проєкт Проєкт наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 11 лютого 2019 року №60» (далі – проєкт наказу).

Проєкт наказу розроблено Державною податковою службою України з метою реалізації вимог Законів України від 20.09.2019 р. №129-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг», від 04.10.2019 р. №190-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та від 16.01.2020 р. №466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві».

Починаючи з 01 січня 2021 року впроваджується процедура компенсації покупцю (споживачу) коштів, сплачених за придбаний товар (послугу) та починає діяти система сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на єдиний рахунок.

Тому, основною метою підготовки проєкту наказу є визначення:

  • механізму перерахування компенсації частини суми штрафних (фінансових) санкцій, визначених за даними СОД РРО, на користь покупців (споживачів) та запровадження електронного висновку на перерахування зазначеної компенсації;
  • порядку взаємодії Державної податкової служби України та Державної казначейської служби України в процесі повернення платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань і пені, сплачених на єдиний рахунок.

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу приймаються упродовж одного місяця з дати його оприлюднення на офіційному вебпорталі ДПС за адресами:

  • Державна податкова служба України, Львівська площа, 8, м. Київ, 04053, Департамент електронних сервісів, e-mail: l.shapoval@tax.gov.ua;
  • Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, 9/11, м. Київ, 01011.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»