• Посилання скопійовано

Податківці викрили ремонтно-будівельну схему

За позицією податківців, будівельна організація вигадала ремонтно-будівельну аферу і використовувала її у фінансово-господарських операціях з підприємствами, що постачали товари

Податківці викрили ремонтно-будівельну схему

Податківці викрили схему легалізації бюджетних коштів обсягом понад 18 млн гривень та ухилення від оподаткування шляхом формування фіктивного податкового кредиту на суму понад 3,6 млн гривень.

Як з’ясували працівники ГУ ДПС у Полтавській області, вигадала ремонтно-будівельну аферу будівельна організація і використовувала її у фінансово-господарських операціях з підприємствами, що постачали товари, здійснювали ремонтно-будівельні роботи та послуги на об’єктах соціальної сфери, розміщених на території Полтавської та інших областей України.

Інше підприємство – переможець тендеру на ремонт та будівництво об’єктів соціальної сфери, намагаючись отримати надприбутки від «обготівкування» державних коштів, завищувало витрати, залучаючи до схеми суб’єктів господарювання з ознаками фіктивності та транзитні підприємства.

На рахунки цих підприємств перераховувались кошти за начебто надані послуги, виконані роботи або отримані матеріальні цінності, які згодом переводились в готівку. Наразі встановлено 20 суб‘єктів господарської діяльності, посадові особи яких причетні до легалізації (відмивання) бюджетних коштів та формування схемного податкового кредиту шляхом оформлення безтоварних операцій з будівельною організацією (переможцем тендеру). Це дозволило мінімізувати сплату податкових надходжень до бюджету та сприяло привласненню бюджетних коштів.

Матеріали досліджень передано до правоохоронних органів, за наслідками розгляду яких прийнято рішення про реєстрацію в Єдиному реєстрі досудових розслідувань кримінального провадження, ознаки та відповідальність за скоєння якого передбачені частиною першою ст. 191 Кримінального кодексу України.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»