• Посилання скопійовано

Податківці викрили ухилення від податків сільгосптоваровиробника

Податківці виявили ухилення від сплати податків при реалізації сільськогосподарської продукції

Податківці викрили ухилення від податків сільгосптоваровиробника

ДПС у Кіровоградській області зазначає, що співробітниками відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС у Кіровоградській області встановлено, що службовими особами одного із підприємств області ймовірно вчинено низку протиправних дій щодо внесення до офіційних документів – податкових декларацій з податку на додану вартість та уточнюючих розрахунків податкових зобов’язань з ПДВ – завідомо неправдивих відомостей. Зокрема, йдеться про відображення розміру від’ємного значення, що може бути включено до складу податкового кредиту. Дії вищезазначених осіб були спрямовані на протиправне збільшення суми податку в системі електронного адміністрування податку на додану вартість, яка дає право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Також за результатами аналізу отриманої інформації, встановлено ймовірне внесення службовими особами фермерського господарства до офіційних документів – податкових декларацій з ПДВ та податкових накладних, зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних завідомо неправдивих відомостей в частині відображення операцій з постачання сільськогосподарської продукції (насіння соняшника, пшениці). При цьому фактичного її придбання підприємство не здійснювало та не мало можливості самостійно виростити в обсягах, в яких така продукція реалізовувалась. Це створило умови для неправомірного формування податкового кредиту іншими суб’єктами господарювання-покупцями та зменшення останніми податкових зобов’язань, що підлягають сплаті до бюджету.

Головним управлінням ДПС у Кіровоградській області підготовлено повідомлення про можливі ознаки вчинення кримінального правопорушення, які направлено до органів прокуратури з відповідними підтверджуючими матеріалами.

За результатами розгляду направлених повідомлень, Кіровоградською обласною прокуратурою розпочато досудове розслідування кримінальних проваджень відносно службових осіб таких суб’єктів господарювання за попередньою правовою кваліфікацією – службове підроблення.

Джерело: ДПС у Кіровоградській області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»