• Посилання скопійовано

ДПС зупинила ланцюг з фіктивних підприємств для легалізації злочинних доходів

Викрито діяльність товариства, яке створило ланцюг з фіктивних підприємств для легалізації злочинних доходів

ДПС зупинила  ланцюг з фіктивних підприємств для легалізації злочинних доходів

Податківцями викрито схему незаконного заволодіння бюджетними коштами у розмірі 3,7 млн грн шляхом завищення вартості ремонтних робіт, які виконувало товариство по укладеним договорам з державним підприємством. При цьому товари для виконання ремонтних робіт не були поставлені, і товариством фактично не понесено витрати на зазначену суму.

Як з’ясували працівники підрозділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС в Черкаській області, перерахування коштів здійснювалося товариством на рахунки суб’єктів господарської діяльності з ознаками «транзитності». Вони, у свою чергу, в подальшому перераховували їх на рахунки суб’єктів господарювання з ознаками «фіктивності» у вигляді оплати за поставку товарів.

Такі дії мають ознаки легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, через створення штучного ланцюга з суб’єктів господарювання з ознаками фіктивності, у яких наявна невідповідність проведених фінансових операцій змісту діяльності.

Вказані матеріали передано до правоохоронних органів для приєднання до кримінального провадження за ознаками злочинів, передбачених ст. 191 КК України.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»