• Посилання скопійовано

Якою інформацією будуть обмінюватись Мінфін та ПФУ для перевірки держвиплат: оновлено порядок

Мінфін та ПФУ затвердили новий Порядок обміну інформацією для здійснення верифікації та моніторингу державних виплат

Якою інформацією будуть обмінюватись Мінфін та ПФУ для перевірки держвиплат: оновлено порядок

Мінфін наказом від 12.10.2020 р. №608 та Пенсійний фонд постановою від 12.10.2020 р. №19-1 затвердили новий Порядок обміну інформацією між Міністерством фінансів України та Пенсійним фондом України для здійснення верифікації та моніторингу державних виплат. Їх було опубліковано в "Офіційному віснику України" №89 від 13.11.2020 р. Відповідно з цієї дати почали діяти нові правила.

За ним інформаційна взаємодія між МФУ та ПФУ здійснюватиметься на центральному рівні в електронній формі засобами системи електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів із застосуванням засобів технічного та криптографічного захисту інформації.

У разі відсутності технічної можливості передачі даних інформаційна взаємодія суб'єктів інформаційного обміну може здійснюватися з використанням інших інформаційно-телекомунікаційних систем із застосуванням у них відповідних комплексних систем захисту інформації з підтвердженою відповідністю за результатами державної експертизи в порядку, встановленому законодавством.

До впровадження суб'єктами інформаційного обміну комплексної системи захисту інформації з підтвердженою відповідністю обмін інформацією може здійснюватися у тестовому режимі.

Інформація, яка передається ПФУ до Міністерства фінансів, включає:

  • щомісячну інформацію з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування (далі - реєстр застрахованих осіб) про нарахування та/або виплату пенсії, що містить персональні дані одержувача пенсійної виплати, її складові та інформацію для її нарахування, що надається щомісяця не пізніше 08 числа місяця, наступного за звітним;
  • інформацію про опрацювання рекомендацій Міністерства фінансів та прийнятих органами Пенсійного фонду  на їх підставі рішень, що надається протягом п'яти робочих днів з дня їх прийняття;
  • інформацію про застрахованих осіб - одержувачів державної виплати з реєстру застрахованих осіб на запити МФУ, що надається протягом 10-ти робочих днів з дня надходження запиту.

 Інформація, яка передається Мінфіном до Пенсійного фонду, включає:

  • рекомендації за результатами верифікації державних виплат, що надаються до 25-го числа кожного місяця, що настає після отримання інформації від Пенсійного фонду України щодо нарахування та/або виплати пенсії;
  • запити про надання Пенсійним фондом України інформації про застрахованих осіб-одержувачів державної виплати з реєстру застрахованих осіб.

Ці документи наберуть чинності з дня їх офіційного опублікування. Відповідно втратять чинність наказ Мінфіну №830 та постанова ПФУ №21-1.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»