• Посилання скопійовано

Мораторій на перевірки пропонують продовжити: новий законопроєкт

«Слуги народу» зареєстрували новий законопроєкт №4421-1 з пільгами для бізнесу в час карантину. Зокрема, пропонується збільшити термін дії мораторію на перевірки на період до трьох місяців після завершення карантину. А також встановити доплати на користь застрахованих осіб – найманих працівників ЄСВ у сумі 50% мінімального страхового внеску

Мораторій на перевірки пропонують продовжити: новий законопроєкт

11 грудня 2020 року у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №4421-1 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів щодо додаткової підтримки суб’єктів господарювання на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19". Його авторами є нардепи зі "Слуга народу".

Цей законопроєкт є альтернативним до №4421, поданого народним депутатом О. Дубінським та іншими. Про нього коротко ми розповідали тут.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

 

Що пропонується?

1. Звільнення суб’єктів господарювання, діяльність яких забороняється або обмежується у зв’язку із карантинними заходами, від відповідальності за невиконання або несвоєчасне виконання господарських зобов’язань, що виникли у зв’язку з такими обмеженнями.

2. Запровадження механізму доплати на користь застрахованих осіб – найманих працівників суб’єкта господарювання, діяльність якого забороняється або обмежується у зв’язку із карантинними заходами, ЄСВ у сумі 50% мінімального страхового внеску.

3. Запровадження механізму призупинення дії ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними та тютюновими виробами за заявою суб’єкта господарювання.

4. Збільшення терміну дії мораторію на проведення перевірок на період до трьох місяців після завершення карантину.

5. Тимчасово, протягом одного року, встановлення мораторію на збільшення розміру ставок ПДВ.

Нагадаємо, що з 10 грудня скасовано норму щодо мораторію на планові перевірки на час карантину (податкових перевірок це не стосується). Подробиці тут.

***

Читайте також:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»