• Посилання скопійовано

Бізнес будуть штрафувати за відсутність масок у клієнтів: підписано закон

Президент підписав закон щодо введення адмінштрафів за відсутність масок у клієнтів. Штраф становитиме від 3400 до 5100 грн

Бізнес будуть штрафувати за відсутність масок у клієнтів: підписано закон

12 січня у карточці законопроекту №3890 (Закон №1113 від 17.12.2020) з'явилася інформація щодо його підписання Зеленським. Нагадаємо, що цей законопроект було прийнято ВРУ  ще 17 грудня 2020 р. Ми про це зазначали тут.

Підписаним законом вносяться зміни до ст. 46, 47 Закону «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» якими встановлюються, що фінансові санкції у вигляді штрафу у розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (наразі це 3400 - 5100 гривень!) для юридичної особи, фізичної особи-підприємця за:

  • допуск особи у громадські будинки, споруди, де здійснюється обслуговування населення, та громадський транспорт у період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, без попередження, донесеного в будь-якій формі та в будь-який спосіб, про необхідність одягнути засіб індивідуального захисту органів дихання, зокрема респіратор або захисну маску, що закриває ніс та рот, у тому числі виготовлений самостійно, та/або
  • відсутність реагування на перебування в таких місцях осіб без вдягнутих засобів індивідуального захисту (усне зауваження про необхідність одягнути засіб індивідуального захисту, припинення обслуговування, виклик представника Національної поліції з повідомленням про адміністративне правопорушення).

Також Законом визначається, що складати постанови про накладення штрафів та застосування фінансових санкцій уповноважені посадові особи територіальних органів центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення. Тобто, накладати ці штрафи буде Держпродспоживслужба. Хоча суб'єкту господарювання, як бачимо із зазначеного вище, пропонується викликати (в разі виявлення порушників) представників Нацполіції.

Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Станом на 12 січня його не опубліковано в офіційних джерелах. 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»