• Посилання скопійовано

Чи можна оскаржити в суді включення до плану-графіка перевірок ДПС?

За рішенням суду, дії ДПС щодо формування, у тому числі затвердження, плану-графіка проведення документальних планових перевірок суб’єктів господарювання є лише службовою діяльністю працівників податкового органу

Чи можна оскаржити в суді включення до плану-графіка перевірок ДПС?

ДПСУ розповідає, що судом апеляційної інстанції підтримано позицію контролюючого органу щодо відповідності критеріїв ризиковості у Представництва «Вільхельмсен Шипс Сервіс АС».

Так, зокрема, було виявлено ряд ризиків, які надали можливість податковому органу включити підприємство до плану-графіка проведення документальних планових перевірок за 2020 рік. Платник податків, не погоджуючись з включенням підприємства до плану-графіку проведення документальних планових перевірок, оскаржив такі дії податкового органу у судовому порядку. 

Суд апеляційної інстанції постановою від 20.01.2021 р. у справі №420/5763/20 наголосив, що дії контролюючого органу щодо формування, у тому числі затвердження, плану-графіку проведення документальних планових перевірок суб’єктів господарювання є лише службовою діяльністю працівників податкового органу, а отже не створюють для платника податків жодних правових наслідків у вигляді зміни або припинення його прав та не породжують для нього обов’язкових юридичних наслідків і відповідно такий акт не порушує права останнього.

Рішення Одеського окружного адміністративного суду від 29.10.2020 скасоване та прийнято нове рішення, яким у задоволенні позову Представництва «Вільхельмсен Шипс Сервіс АС» до Державної податкової служби України, Головного управління ДПС в Одеській області про визнання протиправними дій та зобов’язання вчинити певні дії відмовлено у повному обсязі.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»