• Посилання скопійовано

Зміни до правил проведення трудових перевірок запрацюють з 27 квітня: опубліковано закон

25 березня Президент підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання надмірному тиску на суб'єктів господарювання заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення». 27 березня його було опубліковано в «Голосі України»

Зміни до правил проведення трудових перевірок запрацюють з 27 квітня: опубліковано закон

25 березня Президент України В. Зеленський підписав Закон №1320-IX від 04.03.2021 р. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання надмірному тиску на суб'єктів господарювання заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення» (раніше законопроєкт №0958).  Відповідна інформація міститься в картці законопроєкту №0958. Про його прийняття у другому читанні 4 березня 2021 р. ми писали тут.

Остаточний текст Закону можна передивитися за посиланням.

Законом удосконалено порядок здійснення державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення, підвищення його ефективності, зменшення фінансового навантаження на суб’єктів господарювання.

Відповідні зміни внесено до КЗпП, Закону «Про зайнятість населення» та деяких інших законодавчих актів. Зокрема:

  • розмежовано державний, внутрішній та громадський контроль за додержанням законодавства про працю;
  • уточнено підстави для притягнення до відповідальності за недопущення до проведення перевірки, створення перешкод у її проведенні;
  • встановлено адміністративну відповідальність посадових осіб органів державного нагляду (контролю) за винесення приписів, розпоряджень, податкових повідомлень-рішень, вимог та рішень про накладення фінансових стягнень, що скасовані в адміністративному чи судовому порядку тощо.

Цей Закон набере чинності через один місяць з дня його опублікування. Його було опубліковано в "Голосі України" №57 від 27.03.2021. Відповідно нові норми будуть діяти з 27 квітня.

***

Чиатйте також:  Як місцева влада буде проводити з 27 квітня трудові перевірки: аналіз закону

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»