• Посилання скопійовано

Кого можуть перевіряти контролюючі органи під час карантину: нагадує ДРС

Чинним законодавством більше не передбачено тотальної заборони на перевірки бізнесу, як це було раніше

Кого можуть перевіряти контролюючі органи під час карантину: нагадує ДРС

Державна регуляторна служба України розповідає, що заборона на проведення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності встановлена Законом щодо підтримки платників податків. Проте, чинним законодавством більше не передбачено тотальної заборони на перевірки бізнесу, як це було раніше.

Отже, сьогодні забороняється проведення планових перевірок органами державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності – до останнього календарного дня місяця, в якому завершується дія карантину.

Заборона на проведення перевірок не поширюється на такі заходи державного нагляду (контролю):

  • за діяльністю суб’єктів господарювання, які віднесені до суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику (відповідно до критеріїв оцінки ступеня ризику затверджених Кабміном);
  • у сфері дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін;
  • у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення.

Таким чином, до завершення карантину забороняються планові заходи зі здійснення державного нагляду (контролю) майже в усіх сферах господарської діяльності, окрім вищезазначених винятків.

Нагадаємо, що раніше шляхом внесення змін до закону була усунута юридична колізія, яка виникла через неузгодженість норм двох законів, що встановлювали заборону на проведення планових перевірок, але різною мірою.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»