• Посилання скопійовано

Безпідставно анулювали ліцензію чи дозвіл? Звертайтеся до ДРС!

На засіданні розглянули 5 скарг суб’єктів господарювання на дії органів ліцензування щодо порушення законодавства

Безпідставно анулювали ліцензію чи дозвіл? Звертайтеся до ДРС!

9 вересня 2021 року відбулося чергове засідання Експертно-апеляційної ради з питань ліцензування при ДРС, яка є унікальним та дієвим механізмом досудового вирішення спорів у сфері ліцензування.

На засіданні розглянули 5 скарг суб’єктів господарювання на дії органів ліцензування щодо порушення законодавства. З них  1 скарга була задоволена колегіальним рішенням Ради за участі 34 фахівців у сфері ліцензування в різних галузях господарської діяльності.

Також надано  погодження на проведення 8 перевірок дотримання ліцензіатами вимог ліцензійних умов та не погоджено проведення трьох перевірок.

«До Експертно-апеляційної ради може звернутися зі скаргою будь-який ліцензіат чи здобувач ліцензії стосовно безпідставних рішень про анулювання чи відмову у видачі/переоформленні ліцензій, а також щодо накладення фінансових санкцій за порушення вимог ліцензійних умов», – зазначив Голова ДРС Олексій Кучер.

Варто зауважити, що цього року Радою проведено 9 засідань. Розглянуто 36 скарг суб’єктів господарювання на дії органу ліцензування щодо порушення законодавства (безпідставні анулювання, відмови у переоформленні та відмови у видачі ліцензій). Загалом Рада задовольнила 11 скарг бізнесу на дії органів ліцензування.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»