• Посилання скопійовано

Держекоінспекція взялася за перевірки підприємств-водокористувачів

Держекоінспекція завершила перевірки 71 підприємства-водокористувача за дорученням прем’єр-міністра України

Держекоінспекція взялася за перевірки підприємств-водокористувачів

Держекоінспекція продовжує перевірки підприємств, що здійснюють водокористування, за дорученням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та на виконання рішення Ради нацбезпеки і оборони України щодо водної безпеки держави. Наразі позапланові заходи контролю вже завершені на 71 підприємстві. Перевірки тривають ще на 65 об’єктах.

Про це повідомив Голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

Він зазначив, що найчастіше під час перевірок фіксуються такі порушення:

  • Експлуатація водогосподарських споруд з недотриманням нормативних вимог;
  • Водокористування чи скид забруднюючих речовин у водні об’єкти без дозвільних документів;
  • Перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин у скидах.

«Загалом Держекоінспекція проведе позапланові заходи контролю на більш ніж 500 об’єктах по всій Україні. За результатами перевірок ДЕІ притягатиме порушників до відповідальності. Йдеться про анулювання дозволів на спецводокористування та користування надрами, обмеження чи зупинення діяльності підприємств через суд тощо», - зауважив Андрій Мальований. 

Посадовець додав, що більшість із суб’єктів господарювання, що перевіряються ДЕІ – міські комунальні підприємства: КП «Луцькводоканал», КП «Водоканал м. Ужгорода», КП «Полтававодоканал» тощо. Також здійснюються заходи контролю на підприємствах, що генерують шахтні води – вже завершено перевірку  держпідприємства «Шахтоуправління «Південнодонбаське № 1» у Донецькій області та триває інспекція ПрАТ «Суха Балка», що у Кривому Розі.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Державна екологічна інспекція України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»