• Посилання скопійовано

Для діалогу з бізнесом створили ще один орган – інститут урядового уповноваженого з питань регуляторної політики

За рішенням Уряду, для діалогу з бізнесом працюватиме урядовий уповноважений з питань регуляторної політики

Для діалогу з бізнесом створили ще один орган – інститут урядового уповноваженого з питань регуляторної політики

Сьогодні на засіданні Уряд ухвалив постанову Кабінету Міністрів України «Питання Урядового уповноваженого з питань регуляторної політики».

Акт розроблено з метою реалізації основних повноважень Кабінету Міністрів України, серед яких, зокрема, забезпечення здійснення державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності.

«На сьогодні спостерігаються певні проблеми, пов’язані з прийняттям регуляторних актів, оскільки вони не містять потенційно дієвого механізму зменшення адміністративного тиску на бізнес. Прийняттю дієвих та ефективних регуляторних актів повинно передувати, зокрема, врахування громадської думки, оцінка доцільності та адекватності прийняття такого акта, забезпечення діалогу та встановлення балансу інтересів суб’єктів господарювання, громадян та держави», - розповів Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

Таким чином, з метою ефективної реалізації повноважень Кабінету Міністрів України даним актом утворюється в Секретаріаті Кабінету Міністрів інститут урядового уповноваженого з питань регуляторної політики, який буде виконувати функції:

  • консультативно-дорадчі – з органами влади та інститутами громадянського суспільства з метою забезпечення додержання прав і законних інтересів суб’єктів господарювання у сфері реалізації державної регуляторної політики;
  • експертно-аналітичні – підготовка експертних висновків щодо регуляторного впливу проектів регуляторних актів та проведення моніторингу дотримання принципів державної регуляторної політики під час прийняття регуляторних актів.

Реалізація цієї постанови буде здійснюватися в межах штатної чисельності та фонду оплати праці Секретаріату Кабінету Міністрів.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»