• Посилання скопійовано

Як ДПС буде перевіряти декларації з ПДВ нерезидентів-надавачів е-послуг?

Податківці навели правила проведення камеральної спеціальної перевірки спрощеної податкової декларації з ПДВ

Як ДПС буде перевіряти декларації з ПДВ нерезидентів-надавачів е-послуг?

ДПС в Одеській області інформує, що відповідно до п. 208-1.10 ПКУ спрощена податкова звітність з ПДВ підлягає виключно камеральній спеціальній перевірці.

Камеральною спеціальною перевіркою вважається перевірка, що проводиться у приміщенні контролюючого органу на підставі даних, зазначених у спрощеній податковій декларації з ПДВ, поданій особою-нерезидентом, зареєстрованою як платник ПДВ відповідно до п. 208-1.2 ПКУ, а також отриманої відповідно до п. 208-1.10 ПКУ інформації.

Термін проведення камеральної спеціальної перевірки не може перевищувати 90 календарних днів, наступних за днем подання спрощеної податкової декларації з ПДВ.

За результатами камеральної спеціальної перевірки, у разі встановлення порушень, складається виключно податкове повідомлення, що містить детальний розрахунок податкового зобов’язання (за наявності) та штрафних фінансових санкцій, а також обставини вчиненого правопорушення, встановлені під час камеральної спеціальної перевірки, та граничні строки сплати грошового зобов’язання.

Порядок складання та направлення контролюючим органом податкового повідомлення визначено ст. 58-1 ПКУ.

При проведенні камеральної спеціальної перевірки спрощеної податкової декларації з ПДВ, поданої особою-нерезидентом, зареєстрованою як платник ПДВ відповідно до п. 208-1.2 ПКУ, центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, за рішенням керівника може витребувати в особи-нерезидента узагальнену інформацію про постачання на митній території України електронних послуг фізичним особам, про вартість поставлених послуг та терміни їх оплати.

Центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, може надсилати особі-нерезиденту, зареєстрованій як платник ПДВ, запити на отримання узагальненої інформації (далі – електронний запит) в електронній формі через спеціальне портальне рішення для користувачів нерезидентів, які надають електронні послуги, з одночасним повідомленням на електронну адресу, зазначену нерезидентом при реєстрації як платника ПДВ.

В електронному запиті зазначаються:

  • перелік інформації, що запитується;
  • перелік документів, що пропонується надати;
  • строк та спосіб надання такої інформації;
  • наслідки ненадання або несвоєчасного надання відповіді на отриманий запит.

Відповідь на електронний запит надається особою-нерезидентом протягом 30 календарних днів з дня, наступного за днем отримання такого запиту в електронній формі через спеціальне портальне рішення для користувачів нерезидентів, які надають електронні послуги.

Джерело: ДПС у Одеській області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»