• Посилання скопійовано

Якщо в ІКП побачите штраф та пеню під час воєнного часу – не платіть, їх спишуть

Відображений в ІКП податковий борг та штраф через несплату податків під час воєнного стану визнається безнадійним і буде списаний

Якщо в ІКП побачите штраф та пеню під час воєнного часу – не платіть, їх спишуть

Державна податкова служба України у зв’язку із засвідченням Торгово-промисловою палатою України настання форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) з 24 лютого 2022 року інформує, що штрафні санкції та пеня, що наразі відобразиться автоматично в ІКП за порушення податкового законодавства, що зумовлені неможливістю виконання податкового обов’язку платника з огляду на військову агресію Російської Федерації проти України,  наприклад, застосовані штрафні санкції за несвоєчасне подання податкової звітності або інші санкції, та внаслідок застосування яких у платника виник податковий борг у зв'язку з їх несплатою, то такі санкції − податковий борг на підставі пп. 101.2.4 ПКУ визнається безнадійним і буде списаний у порядку, визначеному Кодексом.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»