• Посилання скопійовано

Як ДПС бореться з нелегальним ринком обігу тютюну?

За результатами перевірки ДПС встановлено, що продаж тютюну проводився СГ без марок акцизного податку та відповідних ліцензій. За ці порушення до СГ застосовано штрафи на суму 2,2 млн грн

Як ДПС бореться з нелегальним ринком обігу тютюну?

ДПС у Чернівецькій області розповідає, що одним із пріоритетних напрямів роботи Державної податкової служби є протидія нелегальному ринку обігу підакцизної групи товарів та стимулювання суб’єктів господарювання до виконання вимог податкового законодавства. Ефект від контрою за таким видом діяльності значний, адже виведення в правове поле суб’єктів господарювання, які здійснюють продаж підакцизної групи товарі, – це додаткові надходження до бюджету країни.

Так, працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Дніпропетровській області спільно з працівниками ГУ Національної поліції в Дніпропетровської області, проведені заходи, спрямовані на протидію незаконному обігу підакцизних товарів. За їх результатами встановлено продаж тютюнових виробів без марок акцизного податку та відповідних ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами, а саме: електронними сигаретами (Vape) та рідинами, що використовуються для електронних сигарет.

Під час проведених заходів на господарських одиницях встановлено порушення п. 1 та 2 ст. 3 Закону України від 06.07.1995 р. №265/95 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами, а також ст. 1115 Закону України від 19.12.1995 р. №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» із змінами. Розрахункова сума штрафних санкцій до суб’єктів господарювання складає понад 2,2 млн гривень.

Працівниками податкової служби та ГУ Національної поліції в Дніпропетровської області організовано вилучення контрафактних виробів на загальну суму 1,1 млн гривень. За вказаним фактом також складено протоколи за ст. 156155 та 164 КУпАП

Справу направлено до суду, який і вирішить подальшу долю правопорушника та вилученого товару.

Завдяки проведеній роботі додатково 33 господарські одиниці почали працювати у правовому полі (зареєстрували реєстратори розрахункових операцій та отримали відповідні ліцензії).

***

Джерело: ДПС у Чернівецькій області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»