• Посилання скопійовано

Суд може засвідчити довіреність на ведення справи

Лист від 08.09.2011 р. № 611-1104/0/4-11

ВССУ зазначив, що у разі подання фізособою-довірителем клопотання про посвідчення судом довіреності на ведення справи, яка розглядається у порядку цивільного судочинства, суд може ухвалою засвідчити таку довіреність.
При задоволенні такого клопотання суд без виходу в дорадчу кімнату виносить ухвалу, яка заноситься до журналу судового засідання, а сама довіреність або її копія, засвідчена підписом судді, долучається до справи.
Довіреність засвідчується тільки для розгляду конкретної справи, тобто не може бути засвідчена довіреність, що передбачає не пов'язані з розглядом цієї справи повноваження.
Ухвала про посвідчення такої довіреності оскарженню не підлягає.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»