• Посилання скопійовано

Припинили свою діяльність старий Верховний Суд і вищі спеціальні суди

15 грудня набрали чинності нові редакції Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу та Кодексу адміністративного судочинства. Саме з цієї дати припинили своє функціонування cтарий Верховний Суд та вищі спеціальні суди

Припинили свою діяльність старий Верховний Суд і вищі спеціальні суди

15 грудня набрали чинності нові процесуальні кодекси одночасно з початком роботи нового Верховного Суду. Про це ми писали тут>>

Саме з цієї дати старий Верховний Суд і вищі спеціальні суди (адміністративний, господарський, спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ) припинили функціонування. 

Всі ці суди вже повідомили про припинення своєї діяльності. З ними можна ознайомитися за посиланнями туттут та тут>>

Про розгляд нових скарг, заяв та тих, які було подано до цих судів та не розглянуто до припинення їх діяльності розповімо далі.

 

ВАСУ

Касаційні скарги, позовні та апеляційні заяви, подані до ВАСУ та не розглянуті судом на момент припинення ним діяльності, будуть передані до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду та розглянуті у порядку адміністративного судочинства спочатку новим складом суду.  Не розглянуті скарги та заяви будуть передані до Верховного Суду протягом місячного терміну. 

З 15 грудня 2017 року касаційні скарги, позовні та апеляційні заяви, розгляд яких належить до компетенції касаційного адміністративного суду, необхідно направляти до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду на адресу: м. Київ, вул. Московська, 8 (корп. 5),  01029.

 

ВССУ

Касаційні скарги (подання) на судові рішення у цивільних справах, які подані і розгляд яких не відбувся до 15 грудня передаються до Касаційного цивільного суду та розглядаються спочатку за новими правилами.

Заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами, подані до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, Верховного Суду України та не розглянуті до набрання чинності цією редакцією Кодексу, передаються відповідно до Касаційного цивільного суду, Великої Палати Верховного Суду та розглядаються спочатку за новими правилами.

З 15 грудня 2017 року касаційні скарги, заяви, клопотання:

  • у порядку цивільного судочинства слід направляти до Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду на адресу: м. Київ, просп. Повітрофлотський, 28;
  • у порядку кримінального судочинства до Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду на адресу: м. Київ, вул. П. Орлика, 4а.

 

ВГСУ

Касаційні скарги та інші документи, подані до ВГСУ та не розглянуті судом на момент припинення його діяльності, підлягають передачі до Верховного Суду та розгляду у порядку, встановленому відповідним процесуальним законодавством.  Не розглянуті ВГСУ скарги та інші документи будуть передані до Верховного Суду протягом 30 днів.

Заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами, подані до ВГСУ, Верховного Суду України та не розглянуті до 15 грудня передаються відповідно до Касаційного господарського суду, Великої Палати Верховного Суду та розглядаються спочатку за новими правилами.

 

Звертаємо увагу! 15 грудня 2017 року касаційні скарги, заяви, клопотання у порядку господарського судочинства варто направляти до Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду на адресу: м. Київ, вул. О. Копиленка, 6.

 

 Новий ВСУ

Веб-сайт Верховного Суду функціонуватиме на веб-порталі «Судова влада України». Телефон для довідок: 0-800-501-492.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»