• Посилання скопійовано

Несвоєчасно зареєстрували ПН у зв'язку з незарахуванням коштів до СЕА ПДВ: доля штрафу

ВСУ у постанові від 30.01.2018 р. № К/9901/2226/17 у справі 816/390/17 надав висновок на користь платника ПДВ та скасував накладання штрафу

Несвоєчасно зареєстрували ПН у зв'язку з незарахуванням коштів до СЕА ПДВ: доля штрафу

У постанові  №К/9901/2226/17 ВСУ погодився з висновками судів попередніх інстанцій, що реєстрація ПН з порушенням встановлених термінів у зв'язку з несвоєчасним зарахуванням коштів до СЕА ПДВ відбулась не з вини платника ПДВ.

Платником ПДВ було доведено здійснення всіх передбачених законодавством дій для своєчасної реєстрації податкової накладної. А це, своєю чергою, виключає склад податкового правопорушення, та доводить безпідставність та протиправність податкового повідомлення-рішення.

Суд визнав, що суди попередніх інстанцій не допустили неправильного застосування норм матеріального права чи порушень норм процесуального права при ухваленні судових рішень. Тому касаційна скарга податкового органу залишається без задоволення, а рішення судів першої та апеляційної інстанцій без змін.

Тож, за висновками постанови Полтавського окружного адмінсуду та ВСУ:

1) податкове повідомлення-рішення щодо накладання штрафу скасовано;

2) з територіального органу ДФС стягнуто за рахунок бюджетних коштів  на користь платника ПДВ витрати зі сплати судового збору.

 

Які документи потрібні для доведення неправірності накладання штрафу

З огляду за зміст справи №816/390/17, щоб довести свою правоту платник ПДВ надав:

  • Квитанцію № 1 щодо реєстрації ПН в ЄРПН;
  • платіжне доручення щодо своєчасного перерахування коштів на рахунок СЕА ПДВ.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»