• Посилання скопійовано

Надміру сплачена сума відсутня в інтегрованій картці: чи змінює це її фактичний статус?

За рішенням ВС податківці зобов'язані з’ясувати причини неузгодженості даних такого платника з даними інтегрованих карток

Надміру сплачена сума відсутня в інтегрованій картці: чи змінює це її фактичний статус?

«Вісник. Офіційно про податки»

Постанова ВСУ від 19.03.2019 р. у справі № 808/661/16,

адміністративне провадження № К/9901/31446/18

Отримавши від Товариства разом з заявою про повернення переплати з податку на прибуток платіжні документи, які свідчили про сплату позивачем відповідного податку, і встановивши відсутність у останнього за даними інтегрованих карток надміру сплаченої суми, відповідач як контролюючий орган ухилився від з’ясування обставин щодо встановлення об’єктивних причин відсутності в інтегрованих картках платника податків даних щодо надміру сплаченої суми, чим допустив протиправну бездіяльність.

Наведені обставини не змінюють фактичного статусу перерахованих позивачем грошових коштів як надміру сплачених коштів і не позбавляють податковий орган, на обліку в якому на сьогодні знаходиться позивач як платник податків, від з’ясування причин неузгодженості даних такого платника з даними інтегрованих карток, ведення яких відноситься до сфери діяльності органів ДФС.

Вікторія АЛЕКСЄЄВА, консультант з питань оподаткування

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»