• Посилання скопійовано

Велика Палата перегляне зразкове рішення про скасування подвійного ЄСВ для самозайнятих ФОП

Велика Палата Верховного Суду відкрила апеляційне провадження у зразковій справі №520/3939/19 щодо недопустимості стягнення подвійного ЄСВ з ФОП, який веде незалежну професійну діяльність

Велика Палата перегляне зразкове рішення про скасування подвійного ЄСВ для самозайнятих ФОП

Відповідна ухвала була винесена 15 жовтня.  Судове засідання відбудеться 4 грудня 2019 року о 10:00 у Кловському палаці.

Поставивши справу на контроль, ви дізнаєтесь про рішення Великої Палати як тільки його внесуть в ЄДРСР.

Нагадаємо, згідно зі зразковим рішенням Касаційного адміністративного суду, вимога до ФОП  з ознакою провадження незалежної професійної діяльності про сплату недоїмки з єдиного соціального внеску є неправомірною, оскільки закон не допускає подвійного взяття на облік адвокатів, нотаріусів та інших, якщо вони вже взяті на облік як фізичні особи - підприємці і перебувають на спрощеній системі оподаткування.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»