• Посилання скопійовано

Суд став на бік ДПС щодо штрафів за відсутність рівнемірів-лічильників та витратомірів-лічильників

Суд підтвердив правомірність проведення фактичної перевірки та донарахування ДПС 10,8 млн гривень за відсутність рівнемірів-лічильників та витратомірів-лічильників

Суд став на бік ДПС щодо штрафів за відсутність рівнемірів-лічильників та витратомірів-лічильників

Судом підтверджено правомірність винесених ГУ ДПС у Хмельницькій області податкових повідомлень-рішень на загальну суму 10,8 млн гривень.

Колегією суддів Шостого апеляційного адміністративного суду підтримано позицію ГУ ДПС у Хмельницькій області та зроблено висновок про те, що оскарження наказу на проведення перевірки є невірно обраним способом захисту порушеного права, оскільки допуск до проведення перевірки відбувся, і контролюючим органом фактично реалізовано свою компетенцію на проведення такої перевірки та оформлення її результатів.

Шостий апеляційний суд звернув увагу на те, що доводи апелянта про те, що в наказі має бути зазначено можливі порушення позивачем вимог законодавства, є помилковими через те, що відповідно до п. 81.1 ПКУ в наказі зазначаються, серед іншого, підстави для проведення перевірки, визначені Кодексом, а не інформація про порушення суб`єктом господарювання норм відповідного законодавства.

Суд апеляційної інстанції резюмував, що відсутність обладнаних рівнемірів-лічильників та витратомірів-лічильників ТОВ «АТП 044» жодним чином не спростовано. Також платником не доведено факт надіслання контролюючому органу заяви про внесення змін до ліцензії, що не спростовує висновку ГУ ДПС у Хмельницькій області.

Таким чином, постановою Шостого апеляційного адміністративного суду апеляційну скаргу ТОВ «АТП 044» залишено без задоволення, рішення суду першої інстанції про відмову у задоволенні позовних вимог про визнання протиправними та скасування наказу про проведення фактичної перевірки та податкових повідомлень-рішень залишено без змін.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»