• Посилання скопійовано

Відповідальність за порушення охорони праці та охорони надр

Закон від 24.05.2012 р. №4837-VI «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення вимог законодавства про охорону праці та охорону надр»

ВРУ внесла зміни до Кодексу про адмінправопорушення та до Кримінального кодексу України, які стосуються відповідальності за порушення вимог законодавства про охорону праці та охорону надр.

Змінами встановлюється адмінвідповідальність за порушення встановленого порядку повідомлення (надання інформації) спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з нагляду за охороною праці про нещасний випадок на виробництві.

Так, зазначене порушення тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, фізичних осіб — підприємців, які використовують найману працю, і на фізосіб, які не мають статусу підприємців та використовують найману працю, від 20 до 50 н.м.д.г.

 

Рубрика: Право і відповідальність/Законодавство

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Законодавство»